זוכרים את חנות העופות בתנור בשכונת התקווה?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אז זהו שהפסקתי לקנות שם.
זה כבר לא עוף בתנור אלא אפרוח בתנור
העוף בתנור שלו בהתחלה של ההשקה הספיק ל4 אנשים ועוד נשאר משהו לאחר כך.
עכשיו זה בקושי בקושי מספיק לשלושה
אתה מקבל עוף קטן שעם כל הכבוד, אבל נראה כבר כמו משהו עלוב ולא כמו ארוחה מפוארת.
אני מאמין שקהל הקונים אינו פראייר וגם הוא ישים לב לתרגיל העוקץ שהוא מנסה לעשות ללקוחות שלו.
עזבתי אתמול את המקום בזעם, ונכנסתי לשוק שגם הוא הפך להיות מאד יקר.
לקחתי ארבעה כרעיים עוף גדולים ובכדי שזה יסגור לי קילו וחצי אז הוא הוסיף עוד שני שוקיים
שטפתי בבית\ תיבלתי בפפריקה פלפל שחור מלח ושום מומסים בשמן
מרחתי ושמתי בתנור על חום של 140 מעלות למשך שעתיים
וזה יצא הכי מאסטר שף שיש בעולם.|שף|

עכשיו תשאלו בטח, בשביל מה זה טוב?
אז אני אסביר.
בעוף יש רק שני שוקיים ושני כרעיים
היתר זה חזה, כנפיים וגרון, אלו חלקים שאני ממש לא אוהב
אז לילד אני נותן תמיד כרע ושוק אחד כי הוא אוהב.
עם האישה אני עושה רוטציה
פעם היא מקבלת את השוק ופעם אני מקבל את ההלם.
אז הסידור הזה של ארבעה כרעיים פותר לכולנו את הבעיה.
אז נכון, זאת טרחה והחשמל של התנור גם עולה כסף, אבל ראבאקקק אני פנסיונר משועמם
אז מה איכפת לי לרוץ לשוק לקנות ולבוא הביתה להכין את זה בכל הכייף שיש בעולם כשעל הדרך
אני לוגם יין טוב או בירה? |בירה|
 

פולגאר

Well-known member
אז זהו שהפסקתי לקנות שם.
זה כבר לא עוף בתנור אלא אפרוח בתנור
העוף בתנור שלו בהתחלה של ההשקה הספיק ל4 אנשים ועוד נשאר משהו לאחר כך.
עכשיו זה בקושי בקושי מספיק לשלושה
אתה מקבל עוף קטן שעם כל הכבוד, אבל נראה כבר כמו משהו עלוב ולא כמו ארוחה מפוארת.
אני מאמין שקהל הקונים אינו פראייר וגם הוא ישים לב לתרגיל העוקץ שהוא מנסה לעשות ללקוחות שלו.
עזבתי אתמול את המקום בזעם, ונכנסתי לשוק שגם הוא הפך להיות מאד יקר.
לקחתי ארבעה כרעיים עוף גדולים ובכדי שזה יסגור לי קילו וחצי אז הוא הוסיף עוד שני שוקיים
שטפתי בבית\ תיבלתי בפפריקה פלפל שחור מלח ושום מומסים בשמן
מרחתי ושמתי בתנור על חום של 140 מעלות למשך שעתיים
וזה יצא הכי מאסטר שף שיש בעולם.|שף|

עכשיו תשאלו בטח, בשביל מה זה טוב?
אז אני אסביר.
בעוף יש רק שני שוקיים ושני כרעיים
היתר זה חזה, כנפיים וגרון, אלו חלקים שאני ממש לא אוהב
אז לילד אני נותן תמיד כרע ושוק אחד כי הוא אוהב.
עם האישה אני עושה רוטציה
פעם היא מקבלת את השוק ופעם אני מקבל את ההלם.
אז הסידור הזה של ארבעה כרעיים פותר לכולנו את הבעיה.
אז נכון, זאת טרחה והחשמל של התנור גם עולה כסף, אבל ראבאקקק אני פנסיונר משועמם
אז מה איכפת לי לרוץ לשוק לקנות ולבוא הביתה להכין את זה בכל הכייף שיש בעולם כשעל הדרך
אני לוגם יין טוב או בירה? |בירה|
התשלום לא לפי משקל?
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
התשלום לא לפי משקל?
לא,
המחיר הוא פר עוף.
בהתחלה הירכיים של העוף היו גדולים ועסיסיים
כל כרע היה בגודל כף יד
בהמשך העופות החלו להיות קטנים וקטנים עוד יותר
מרוב שהם קטנים הם כבר מתחילים להישרף בתנור
והכרעיים לאחרונה הם בגודל של האשכים של סבתא שלי. :-/
 

פולגאר

Well-known member
לא,
המחיר הוא פר עוף.
בהתחלה הירכיים של העוף היו גדולים ועסיסיים
כל כרע היה בגודל כף יד
בהמשך העופות החלו להיות קטנים וקטנים עוד יותר
מרוב שהם קטנים הם כבר מתחילים להישרף בתנור
והכרעיים לאחרונה הם בגודל של האשכים של סבתא שלי. :-/
רק לידיעתך, ככל שהעוף יותר צעיר הוא יותר טעים, אתה ממש לא רוצה לאכול עוף זקן ויבש שרק בעזרת תבלינים תוכל להכניס אותו לפיך.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
רק לידיעתך, ככל שהעוף יותר צעיר הוא יותר טעים, אתה ממש לא רוצה לאכול עוף זקן ויבש שרק בעזרת תבלינים תוכל להכניס אותו לפיך.
יש הגיון במה שאתה אומר אבל אני לא מדבר על הקצה השני של אבולוציית התרנגול, אלא משהו באמצע.
אני לא רוצה לאכול תרנגול זקן אבל אני גם לא רוצה לשלם על עוף ולקבל אפרוח בתנור.

אפרופו, גם בשר עגל הוא טעים אבל אומרים שבשר של פרה מבכירה (פרה שהמליטה פעם ראשונה) הוא הרבה יותר טעים
כי אחרי ההמלטה היא מפרישה הורמונים וזה משנה את הטעם של הבשר מקצה אל קצה.
 

jackie111

Well-known member
אני רק שואל. אני תמיד מעדיף את התפריט של
תיאלנד וסין. אני מעדיף מסעדות סושי. ולהזמין
מוקפצים. האשה שאיתך מגיעה משם אז למה
שלא תנצל את היכולות שלה?

המזון שאתה מתלהב ממו אוכל רק מחוסר ברירה.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני רק שואל. אני תמיד מעדיף את התפריט של
תיאלנד וסין. אני מעדיף מסעדות סושי. ולהזמין
מוקפצים. האשה שאיתך מגיעה משם אז למה
שלא תנצל את היכולות שלה?

המזון שאתה מתלהב ממו אוכל רק מחוסר ברירה.
אין ספק שהאוכל התאילנדי הוא טעים בטירוף
אבל אי אפשר כל הזמן כל הזמן רק אוכל תאילנדי.
אני לפעמים מתלהב משתיים ביצי עין וצ'יפס עם סלט ירוק.
חוצמזה כשאישתי מבשלת היא לא יכולה לבשל לא חריף
והחריף שלה זה חריף חריף, הכי חריף.|אש|
לא תמיד מתאים לי כל כך חריף.

שים לב שבין חריף לחריץ המילה מובדלת באות אחת באלף בית שלנו.
אז אני צריך לסבול חריף בגלל החריץ?
שים לב שמדובר גם באותיות סופניות.
דהיינו אם תאכל חריף, זה הסוף שלך.
ואם לא יהיה חריץ זה גם הסוף שלי. |פנים|
 

jackie111

Well-known member
אין ספק שהאוכל התאילנדי הוא טעים בטירוף
אבל אי אפשר כל הזמן כל הזמן רק אוכל תאילנדי.
אני לפעמים מתלהב משתיים ביצי עין וצ'יפס עם סלט ירוק.
חוצמזה כשאישתי מבשלת היא לא יכולה לבשל לא חריף
והחריף שלה זה חריף חריף, הכי חריף.|אש|
לא תמיד מתאים לי כל כך חריף.

שים לב שבין חריף לחריץ המילה מובדלת באות אחת באלף בית שלנו.
אז אני צריך לסבול חריף בגלל החריץ?
שים לב שמדובר גם באותיות סופניות.
דהיינו אם תאכל חריף, זה הסוף שלך.
ואם לא יהיה חריץ זה גם הסוף שלי. |פנים|
תבקש ממנה שלא תשתמש בתבלין חריף.
ואם היא לא ממושמעת תזרוק אותו לפח.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
תבקש ממנה שלא תשתמש בתבלין חריף.
ואם היא לא ממושמעת תזרוק אותו לפח.
זה לא תבלין חריף.
מדובר בפלפלים קטנים אדומים וירוקים והם גדלים בעיקר בתאילנד.
אבל הפועלים התאילנדים בפאלחה של המושבים בארץ מגדלים אותם בעצמם
וזה מגיע אלינו דרך חברים שלנו.
המקפיאים של המקררים שלי מלאים בדבר הזה.
אם אזרוק את זה לפח זה יהיה כאילו שזרקתי את הנשמה שלה לפח.
תשמע, אני אוהב חריף
אבל לא ברמה שלה בכלל.
כשהיא מכינה תבשיל כלשהו אני אומר לה, "בבקשה פחות חריף"..
והיא אומרת לי: "שמתי רק ארבעה פלפלים חריפים".
אבל אני יודע שהיא שמה ארבעשרה פלפלים. ;-)
הילד התחיל להאהוב חריף והוא אף פעם לא מתלונן.
אבל הוא נער והכיבה שלו מתחילה להסתדר עם זה
אני כבר לא נער, אני לא יכול להרשות לעצמי את השריפות האלה ברקטום. :)
 

jackie111

Well-known member
זה לא תבלין חריף.
מדובר בפלפלים קטנים אדומים וירוקים והם גדלים בעיקר בתאילנד.
אבל הפועלים התאילנדים בפאלחה של המושבים בארץ מגדלים אותם בעצמם
וזה מגיע אלינו דרך חברים שלנו.
המקפיאים של המקררים שלי מלאים בדבר הזה.
אם אזרוק את זה לפח זה יהיה כאילו שזרקתי את הנשמה שלה לפח.
תשמע, אני אוהב חריף
אבל לא ברמה שלה בכלל.
כשהיא מכינה תבשיל כלשהו אני אומר לה, "בבקשה פחות חריף"..
והיא אומרת לי: "שמתי רק ארבעה פלפלים חריפים".
אבל אני יודע שהיא שמה ארבעשרה פלפלים. ;-)
הילד התחיל להאהוב חריף והוא אף פעם לא מתלונן.
אבל הוא נער והכיבה שלו מתחילה להסתדר עם זה
אני כבר לא נער, אני לא יכול להרשות לעצמי את השריפות האלה ברקטום. :)
הסיפור שאתה מספר לנו מראה שבקלות תוכל בקלות לשבת
ולגלוש יותר בתפוז אם תלחץ במקומות הנכונים על אשתך.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
הסיפור שאתה מספר לנו מראה שבקלות תוכל בקלות לשבת
ולגלוש יותר בתפוז אם תלחץ במקומות הנכונים על אשתך.
מה זאת אומרת "תלחץ במקומות הנכונים על אשתך"?
למה אני צריך בכלל ללחוץ?
אתה חייב להבין ג'קי יקירי, שכל מה שאני צריך ממנה זה כדלהלן:
1) שהיא תבשל לי. (פחות חריף)
2) שהיא תשטוף את הרצפה.
3) שתנקה את הבית שימוש.
4) שתעשה כביסה ותתלה אותה.
5) מתי שלא צריך יותר מדי לדבר, שתסתום. |אילם|
6) וזה הכי חשוב לי, שבלילה תשחק לי קצת במוצץ. |מוצץ|
יותר מזה אני לא צריך כלום, נכון? ;-)
 

jackie111

Well-known member
מה זאת אומרת "תלחץ במקומות הנכונים על אשתך"?
למה אני צריך בכלל ללחוץ?
אתה חייב להבין ג'קי יקירי, שכל מה שאני צריך ממנה זה כדלהלן:
1) שהיא תבשל לי. (פחות חריף)
2) שהיא תשטוף את הרצפה.
3) שתנקה את הבית שימוש.
4) שתעשה כביסה ותתלה אותה.
5) מתי שלא צריך יותר מדי לדבר, שתסתום. |אילם|
6) וזה הכי חשוב לי, שבלילה תשחק לי קצת במוצץ. |מוצץ|
יותר מזה אני לא צריך כלום, נכון? ;-)
ההצעה שלי היתה מנומסת ובלשון נקיה.
אבל אני סומך עליך שתצליח ל"שכנע" אותה
להכין תבשילים שטעימים לך ולא רק לה.

רשימת המטלות שלקחה על עצמה אינה פותרת אותה
מהכנת ארוחה טעימה לך.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ההצעה שלי היתה מנומסת ובלשון נקיה.
אבל אני סומך עליך שתצליח ל"שכנע" אותה
להכין תבשילים שטעימים לך ולא רק לה.

רשימת המטלות שלקחה על עצמה אינה פותרת אותה
מהכנת ארוחה טעימה לך.
הלשון שלי הכי נקיה.
אצלי בבית אני הוא זה שמחליט מהו תפקידו של כל אחד
כך שאין צורך "לשכנע" את אף אחד.
הכל טוב יקירי, הסר דאגה מלבך. :)
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אני קניתי עוף שלם, שמתי בסיר עם כמה ירקות ותבלינים והכנתי מרק.

הרבה אולי לא יודעים, אבל החזה עוף במרק זה אחד החלקים הכי טעימים. והוא גם אחראי הרבה על הטעם של המרק.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני קניתי עוף שלם, שמתי בסיר עם כמה ירקות ותבלינים והכנתי מרק.

הרבה אולי לא יודעים, אבל החזה עוף במרק זה אחד החלקים הכי טעימים. והוא גם אחראי הרבה על הטעם של המרק.
לא יודע אם שמת לב
לא משנה איך אתה מכין את העוף אבל תמיד הטעם שונה בין החזה לפולקע
הפולקע תמיד יותר עסיסי מאשר החזה.
שים לב שמהפולקע מכינים את בשר הפרגיות שזה מתאים מאד לצליה על האש אבל לא רק..
ומהפולקע מכינים שניצלים שזה כבר סיפור אחר.
אז יכול להיות שהעולם מתחלק לשני סוגים של אנשים
פלקע
חזה
אני תמיד פולקע..
אגב גם עם נשים אני תמיד אוהב יותר את הפולקע מאשר את החזה. |מאוהב|
 
למעלה