קרום שנוצר על הבצק בעת התפחה

קרום שנוצר על הבצק בעת התפחה

דבר ראשון אני עוד בתהליך למידה על אפיית לחמים (הגעתי לפורום הנכון?) כך שאשמח לכל הארה והערה. אז ככה, כשאני מכין לחמים או לחמניות, אני עושה את ההתפחה הראשונה בתוך קערה מכוסה בניילון ואין בעיה. הבעיה היא ההתפחה השניה, כשכבר יצרתי את הצורה המבוקשת - ואז אני לא יכול לכסות (כי בדרך כלל הכיסוי נדבק לבצק ואז כשמורידים - יורד האוויר וכל התפיחה היפה מאבדת צורה
) הבעיה היא כשאני לא מכסה, נוצר קרום יבש שהורס לי את התוצר הסופי. אז.... איך להימנע מזה בעצם? האם ניתן לכסות להתפחה השניה מבלי שידבק הכיסוי לבצק? תודה!!
 

adigreen

New member
לפדר עם מעט קמח ,לכסות בבד קליל ולהתפיח במקום

סגור כמו תנור או מיקרו.
 
ראשית, תודה על התגובה.

אני רק שאלה...... מה זה 'בד קליל'? ומה עושה הקמח? סופח לחות או משהו? ושוב תודה.
 

omer66721

New member
אני משתמש בחיתולי טטרה

שמשמשים רק למטרה הזאת. בדרך כלל אני עוטף גם בשקית ניילון של סופר כדי שהבצק לא יתייבש.
 

מאקי

New member
אני לוקחת מגבת מטבח דקיקה..מרטיבה

סוחטת ומכסה....ככה לימדו אותי...וזה עובד נפלא..
 

shlomits

New member
אני מכסה במגבת נייר משומנת

מתיזה עליה מעט ספרי שמן כדי שלא תידבק לבצק...
 
למעלה